פורטל זכרון יעקב והסביבה  

צור קשר דף הבית אינדקס עסקים בלוגים מקצועיים כדאי לדעת ילדים ונוער אוכל וסטייל תרבות ואומנות גוף ונפש בילוי ותיירות  נדלן וסביבה

הרשמה לניוזלטר  |  הוספת עסק לאינדקס העסקים בחינם

בלוגים מקצועיים
אייל קימל - עורך דין
האם לרשום שותפות או להקים חברה בע"מ?
03/02/2014

 

בשלב ההקמה של מיזם חדש קורה לא אחת ששותפים למייזם מתלבטים האם לפעול במסגרת שותפות או להקים חברה בעירבון מוגבל.

רבים, בעיקר עסקים שנמצאים בתחילת דרכם והרווחיות עוד לא נראית לעין, מעדיפים לדחות את הנושא של הקמת החברה למועד מאוחר יותר ולו מפאת הרצון שלא להיכנס להוצאות כבדות בשלב הראשוני.

התשובה המידית שמתקבלת הינה שיש לשקול את שיקולי המס מחד ועלויות הקמת חברה מאידך.

יחד עם זאת יש שיקולים נוספים שצריך לקחת בחשבון בנושא זה

 

מעסיקים היזהרו - אכיפה מוגברת של דיני עבודה
02/12/2013
החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה שנכנס לתוקף לפני כשנה הרחיב את אחריות של מעסיקים גם למזמיני שירותי כח אדם; הרחיב אחריות של מעסיקים גם למנהליהם הבכירים של המעסיקים או מזמיני השירות ; וקבע מנגנוני אכיפה יעילים כנגד הפרת זכויות עובדים.
החוק, ומידת המחויבות של המינהל להסדרה ואכיפה של חוקי עבודה, מחייב את המעסיקים לוודא כי הם עומדים בכל תנאי החוק וההסכמים האישיים והקיבוציים להם הם כפופים


סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים – כספי הפיצויים כשאין הסדר לפי סעיף 14
28/09/2013
מאמר זה מבקש להשלים את המאמר הקודם שפרסמתי בנושא סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים – המתייחס למעמדם של כספי הפיצויים שמופרשים לקצבת הפנסיה של עובדים במסגרת פנסית חובה. המאמר עוסק במעמדם של כספי הפיצויים המופרשים לקופת הפנסיה במקום שבו העובד התפטר ואין בין הצדדים הסדר לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים.
הסדר לפי סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים
14/08/2013
שיקול מכריע בשיקולים לעזוב מקום עבודה מחד, או לפטר עובד מאידך הוא נושא תשלום פיצויי הפיטורים. בהעדר הסדר לפי סעיף 14 חוששים עובדים רבים, בעיקר הללו שעובדים במקום עבודה שנים רבות, לסיים את יחסי העבודה מיוזמתם שכן בכך הם מוותרים בעצם על פיצויי פיטורים. מאידך בנסיבות דומות חוששים מעסיקים לפטר עובד לאחר מספר שנות העסקה, מתוך החשש שיאלצו לשלם פיצויי פיטורים גבוהים שיהיו לנטל על מצבו הכלכלי של העסק. הסדר מכח סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים מבקש להתמודד עם מצב זה בדיוק ולהוציא את העוקץ מחששם של שני הצדדים. החשש להתפטר מחד, והחשש לפטר מאידך.

הסכם עם לקוחות – למה צריך את זה בכלל
15/07/2013
ישנו טעם משפטי כבד משקל, שבעלי עסקים עומדים עליו לעיתים באיחור ניכר, מדוע כל כך חיוני להסדיר בכתב את היחסים עם לקוחות. בהליכי גביה עומדים לזוכה (כלומר זה שחייבים לו כסף) מספר הליכים במסגרת ליטיגציה והוצאה לפועל.

אחת הדרישות המשמעותיות החוזרת על עצמה בהליכי גביה ותביעה מקוצרים בבית המשפט או בהוצאה לפועל הינה כי תהיינה ראיות בכתב בדבר קיומו של החוב הקצוב. כך למשל בסדר דין מקוצר נדרש כי תהיה בין הצדדים התחייבות או חוזה ברורים או נלמדים, שקיימים להם הוכחות בכתב. בהליך תובענה במסגרת הליך הוצאה לפועל נדרש כי לזוכה תהא ראיה בכתב שעליה נסמכת התביעה (למשל חוזה בכתב או התחייבות בכתב של הנתבע לשלם). כלומר בשני המקרים נדרש כי בין הצדדים יהיה הסכם כתוב המסביר את גובה החוב ואופן החישוב שלו. יוצא איפוא כי הדרך לגביה מהירה של חובות, חסומה בפני כל אותם עסקים שנמנעו מהכנת הסכם עם לקוחותיהם (ודי כאמור בהסכם קצר מאוד), או לכל הפחות היא קשה ומסובכת לאין שיעור.

 

מציג תוצאות 1 - 5 מתוך 7
<<לדף הקודם1 2לדף הבא>>
search