סיגר פילו במילוי פיסטוק חלבי ובלווי סירופ חומרים:
דפי פילו 50 גר' פיסטוק חלבי טחון 1 חלבון 100 גר' אבקת סוכר קליפת לימון+ קליפת תפוז חומרים לסירופ: ½ כוס מים 1 כוס סוכר
אופן ההכנה: מקפלים דף פילו לארבעה חלקים מערבבים היטיב את כל החומרים ומכניסים לשק זילוף מזלפים פס בעובי 0.5 ס"מ ובאורך של כ-7 ס"מ על הבצק מגלגלים כמו רולדה אופנים בתנור בחום של 160 מעלות צלזיוס במשך 15 דקות הכנת הרוטב (סירופ): מרתיחים את המים והסוכר, יוצקים בעדינות על הסיגר וזורים מעל פרורי פיסטוק חלבי את הרטב מומלץ להגיש חמים בכלי פונדו.
סיגר פילו במילוי תפוחי עץ וצימוקים
חומרים למילוי: 1 תפו"ע גרנד 2 כפות סוכר 1 כף מרגרינה קומץ צימוקים, אגוזים קינמון
אופן ההכנה: חותכים את התפוח לקוביות קטנות מטגנים את קלות את התפוח, האגוזים והצימוקים ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל מערבים הכל ביחד ומניחים על עלה הפילו המקופל לארבע בפס דק וצר אופים בתנור בחום של 160 מעלות צלזיוס במשך 15 דקות. את הרטב מומלץ להגיש חמים בכלי פונדו
סיגר פילו במילוי תאנים ורוטב פינה קולדה
חומרים: תאנים יין אדום מתוק קליפת תפוז ולימון אגוזי לוז גרוסים חומרים לרוטב: 1 כוס חלב קוקוס 1/2 כוס חלב 1 כף קורנפלור 2 כפות סוכר
אופן ההכנה: משרים את התאנים ביין אדום מתוק למשך לילה שלם. חותכים את התאנים לקוביות קטנות, מוסיפים את קליפת הלימון, התפוז והאגוזים ומערבבים היטב. מניחים על עלה הפילו המקופל לארבעה. אופים בתנור בחום של 160 מעלות צלזיוס במשך 15 דקות.
הכנת הרוטב: מרתיחים את החלב, מוסיפים את הקורנפלור והסוכר תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן את חלב הקוקוס. מכבים את האש ולאחר שהתמיסה מתקררת מסננים את הגושים (אם נוצרו). את הרטב מומלץ להגיש חמים בכלי פונדו. |