פורטל זכרון יעקב והסביבה  

צור קשר דף הבית אינדקס עסקים בלוגים מקצועיים כדאי לדעת ילדים ונוער אוכל וסטייל תרבות ואומנות גוף ונפש בילוי ותיירות  נדלן וסביבה

הרשמה לניוזלטר  |  הוספת עסק לאינדקס העסקים בחינם

נדלן וסביבה
צבע יוצר אווירה
יח"צ - 08/01/2012

חוויית הצבע משפיעה על החושים שלנו ומשנה את התגובות שלנו – את ההבנה שלנו את הסביבה, ההתנהגות שלנו, מצב הרוח שלנו ואת התפיסה הכוללת של מצב מסוים. ההשפעה העצומה של הצבע הופכת אותו לגורם דומיננטי בעיצוב החלל – כל חלל - ואת היעדרו לעיצוב חסר, שאינו מממש את מלוא הפוטנציאל שלו ביכולת להעביר מסר, ליצור אווירה, חוויה אמיתית.

 

צבע יוצר אווירהיח"צ, טמבור. צבעים רומנטיים לחדר שינה, לחדר המגורים צבעים מעוררי השראה ויצירה

אנחנו משתמשים בצבעים גם באופן מילולי, כדי להעביר תחושה או הלך רוח מסוים. כך למשל משמשת באנגלית המלה כחול [Blue] כמלה נרדפת לדכדוך וככינוי לזרם הג'אז המלנכולי - בלוז [Blues].
בעברית אנו משתמשים בביטויים כגון 'נדלק לי אור אדום' או 'חציית קווים אדומים', כדי לתאר מצב מסוכן ולחלופין בביטוי 'נתתי לו אור ירוק' כדי לאותת שהמהלך בטוח. הביטוי 'שיהיה לך יום כתום' מאחל שמחה וחיוניות, וכן הלאה.

שינוי הצבע של החלל – אפילו לא החלל כולו, יוצר השפעה מיידית ומשנה את האווירה. מלבד הטעם האישי שלכם, והצבעים שאתם אוהבים במיוחד, חשוב להתאים את הצבעים לפונקציה של החלל.
צבעים חמים – אדום, כתום, צהוב – מניעים אותנו לפעולה, מכניסים חיוניות ודינמיות. צבעים אלו יתאימו למקומות בהם אנחנו רוצים לעודד פעילות: אזור משחקים, חדר אורחים, אך אם אנחנו רוצים אווירה שקטה ורגועה הם לא יתאימו לכך.
הצבעים הקרים לעומתם מתאימים בדיוק למטרה זו. צבעים אלו משרים אווירה שלווה המתאימה במיוחד למקומות הדורשים ריכוז או עבודה עצמית כגון מדיטציה.

בשנים האחרונות אנו עדים לפריחתן גם לגישות הוליסטיות, ההולכות וקונות להן מקום מרכזי בכל הקשור ליכולות השימוש בגוונים ובצבעוניות. גישות אלו מתארות את הגוונים כאנרגיה חיה, המשפיעה עלינו מבחינה פיסית [Physical], רוחנית [Spiritual], רגשית [Emotiona] ומנטלית [Mental]. אחת הגישות ההוליסטיות הנפוצה כיום בעיצוב הבית היא הפנג שואי.


• אדום -  הגוון המייצג את יסוד האש: אנרגטי במיוחד, מעורר ומגביר את לחץ הדם ולפיכך הוא נתפש כחם ומרגש. מתאים למקומות בהם אנרגיית הצ'י נמוכה מאוד, ויש להמריצה, אולם נהוג להשתמש בו באופן מושכל.

• כתום – גוון ממריץ המעודד את החיוניות והפעלתנות, המתקשר לכישורים היצירתיים שלנו ולכן נחשב כמעורר שמחה. זהו גם הגוון המייצג את יסוד האדמה, ומתאים לחיזוק אנרגיה זו במידת הצורך.

• צהוב - בגישה ההוליסטית הצהוב מייצג את מערכת העיכול ומנגנון המטבוליזם, ונחשב לגוון המעודד שמחה וחיוניות

• ירוק – הגוון המייצג את יסוד העץ , ונהוג ליחס לו תכונות המתקשרות עם הטבע: התחדשות, צמיחה, רעננות ובהתאמה – איזון, רוגע, עידוד.

• כחול – הגוון המייצג את יסוד המים, ונהוג לייחס לו תכונות מרחב, זכות ותנועה. בנוסף, הכחול מפעיל את החשיבה השקולה, הרציונלית, ומצוין למקומות בהם נדרש ריכוז מנטלי.

• סגול -  בגישה ההוליסטית הסגול מייצג את עולם הדמיון העשיר והפנטזיה. הוא מסמל מודעות רוחנית וחוכמה רבה, ועל כן מתאים מאוד לחדרי מדיטציה או חדרי טיפולים

• לבן – הגוון המייצג את יסוד המתכת ומביא עמו תכונות של סדר ומשמעת. על אף הנטייה הטבעית לצבוע את מרבית החללים בלבן, יש להיזהר מעודף באנרגיית המתכת, ולכן מומלץ לשלבו עם גוונים נוספים לצורך איזון.


 

עדיין מתלבטים מה הכי מתאים לכם?

 טמבור פותחת בפניכם דלת לבית שכולו צבע – גוונים, טקסטורות, אפקטים, מוצרים משלימים וחומרי גמר לבנייה: בית טמבור | המרכז לעיצוב בצבע הגדול בישראל. זה המקום לחוות, להרגיש, לשאול ולהתנסות בכל מה שתמיד רציתם דעת על צבע – הכל תחת קורת גג אחת. בית טמבור מזמין אתכם לראות מה שצבע יכול לעשות ולקבל ייעוץ ממיטב המומחים.

 

הכתבה באדיבות ניבה יחיאב, מנהלת עיצוב טמבור על הצבע במסורת הפנג שואי צבעי טמבור



search