לכבוד ט"ו בשבט, רעיון לעוגה עשירה, בריאה ומלאה כל טוב הארץ.
שף רולדין גילי דקר במתכון לעוגה חגיגית ומלאה במיוחד לסדר ט"ו בשבט.
המצרכים
1/3 כוס שמן 1/2 כוס סוכר 1 ביצה 2/3 כף קמח 1/2 כפית סודה שתייה 1/2 כפית אבקת אפייה 1/2 כפית ג'ינג'ר 1/2 כפית קינמון קורט מלח 1/4 כוס צימוקים 1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים 3/4 כוס תפוח גרנד סמיט חתוך לחתיכות קטנות (ריבועים) 1/2 כוס בוטנים קלויים 1/4 שזיפים יבשים 1/4 כוס משמשים יבשים 1 כף פפאיה חתוך למרובעים חצי בננה חתוכה עיגולים
אופן ההכנה הקצפת ביצים עם סוכר עד הקצפה בהירה הוספת שמן בזרם דק הוספת התפוחים המרובעים הוספת קמח , אבקת אפייה, סודה שתייה, מח, יחד עם הפירות היבשים לערבב הכל יחד
לצקת הכל בתוך תבנית אינגליש קייק יש לפזר מעל את אגוזי המלך הגרוסים דק
לאפות בתנור מחומם ל 165 מעלות כ 40-45 דקות.
כאשר העוגה קרה, יש לפזר אבקת סוכר.
|