פורטל זכרון יעקב והסביבה  

צור קשר דף הבית אינדקס עסקים בלוגים מקצועיים כדאי לדעת ילדים ונוער אוכל וסטייל תרבות ואומנות גוף ונפש בילוי ותיירות  נדלן וסביבה

הרשמה לניוזלטר  |  הוספת עסק לאינדקס העסקים בחינם

אוכל וסטייל
לקראת חנוכה: מתכון לספינג'
יח"צ - 13/12/2011
לקראת חנוכה השף צ'רלי פדידה, המנצח על מטבחה של מסעדת Olive Leaf, לחגוג במלוא האותנטיות, עם מתכון הבית שעובר במשפחתו מזה דורות, לספינג' המסורתי. כל מה שצריך הוא מעט קמח, שמרים, מלח, שמן ואבקת אפייה, ואל תשכחו להוסיף את הערק והקינמון - שהופכים את הספינג' לחגיגה בכל ביס. לקראת חנוכה: מתכון לספינג'

צילום: דן פרץ. ספינג'

המצרכים:

500 גרם קמח רב תכליתי

10 גרם שמרים יבשים

10 גרם מלח

10 גרם אבקת אפיה

20 גרם סוכר

40 מ"ל ערק

200 מ"ל מים

שמן לטיגון עמוק

סוכר דק של "סוגת"

מעט קינמון (אופציונלי)

אופן ההכנה:

מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה.

יוצרים גומה במרכז הקמח, ומניחים בתוכה את השמרים ואת הסוכר.

מוסיפים בהדרגה מים, ערק ומלח, ומתחילים ללוש - עד לקבלת בצק רך.

מתפיחים במשך כ-30 דקות, לשים שוב, ומתפיחים לעוד 30 דקות.

יוצרים את הצורות הרצויות מהבצק ומעבירים לטיגון בשמן חם (לא רותח).

כשהספינג'ים מזהיבים במחבת\בסיר, מוציאים ומצפים מיד בסוכר דק ומגישים.

 

טיפ: מומלץ לערבב את הסוכר במעט קינמון

 

המתכון באדיבות שף צ'רלי פדידה, מסעדת אוליב ליף


search