פורטל זכרון יעקב והסביבה  

צור קשר דף הבית אינדקס עסקים בלוגים מקצועיים כדאי לדעת ילדים ונוער אוכל וסטייל תרבות ואומנות גוף ונפש בילוי ותיירות  נדלן וסביבה

הרשמה לניוזלטר  |  הוספת עסק לאינדקס העסקים בחינם

אוכל וסטייל
מתכון למופלטה
יח"צ - 14/04/2012
חברת השמרים שימרית, מציעה מתכון מנצח למופלטה, שתעשה לכם את המימונה. מתכון של רות אוליבר מתכון למופלטה

יח"צ שימרית. מופלטה

מתכון מיוחד לחוגגי המימונה: החביתיות המופלאות של המימונה, שמגישים עם דבש, ריבה, גוש חמאה ואגוזים קצוצים. הגישו לשולחן בברכת תירבחו ותסעדו!


חומרים ל-35 חביתיות : 

· 1 שקית או קובית שמרית (50 גר')

· 700 מ”ל (¾2 כוסות) מים פושרים

· 1 ק”ג קמח

· 60 מ”ל (1/4 כוס) שמן

· שמן לטבילת הבצק

תוספות להגשה:

· חמאה

· דבש

· אגוזים

· ריבה

אופן ההכנה

1. ממיסים שמרים ב-1/2 כוס מים (את גרגרי השמרית אפשר להוסיף ישירות לקמח).

2. מערבלים קמח, שמרים מומסים, את יתרת המים ושמן בקערת מערבל עם וו לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש. מחלקים ל-30 כדורים.

3. יוצקים כמות נדיבה של שמן לתבנית. טובלים כל כדור בצק בשמן ומסדרים את הכדורים במרווחים. מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.

4. מחממים מחבת טפלון. פותחים כל כדור לעלה דק בקוטר 24 ס"מ בעזרת הידיים על משטח משומן.

5. מניחים את העלה הראשון על המחבת, מטגנים, הופכים ועל הצד המטוגן מניחים מיד עלה בצק נוסף. כשהצד התחתון מטוגן, הופכים ומניחים עליו עלה בצק נוסף. ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה נדיבה של כעשרים חביתיות. חוזרים על הפעולה עד שמטגנים את כל המופלטות.

6. מגישים ברוב שמחה והדר עם חמאה, דבש, ריבה ואגוזים.
 
 

הידעתם? שמרים טריים לאפיה - "שמרית" בגרגרים או בקוביה - אינם חמץ ולכן לא נחשבים בבחינת "חמץ שעבר עליו הפסח" ואין בעיה  להשתמש בשמרים טריים שהיו במקרר במהלך הפסח.

 

המתכון באדיבות חברת "שימרית".



search