לאורך החג אנו עורכים ארוחות חג משפחתיות בסוכה הדורשת מאיתנו להשקיע מאמץ ומחשבה מרובה מה לאכול בחג ע"מ שלא נצטרך להתאמץ להשיל מאיתנו קילוגרמים מיותרים לאחר החג. אך אפשר גם אחרת, ובצורה מחושבת וזהירה יותר ניתן להימנע מעלייה זו. כמצוות האושפזין אנו רוצים להביא מכל טוב לאורחינו הבוגרים ולילדים.
להלן דוגמאות לארוחות בסוכה, הן בעבור המבוגרים והן בעבור הילדים: - רצוי ותמיד שבכל ארוחה יהיו סלטי ירקות: סלט ישראלי, סלט חסה, סלט כרוב, סלט עגבניות, סלט פלפלים וכו'. תכולת הקלוריות בסלטים נמוכה יחסית, וכך הישיבה הממושכת ליד השולחן תעזור לנו בחיסכון הקלורי. - ניתן לשלב מרק ירקות. - במידה והארוחה בשרית, אז כמובן בשרים בתנור, בבישול או גם על הגריל הם פיתרון נהדר. - לחילופין מנת דג יכולה גם כן לשרת את תאבוננו, להיות מקור למזון בריא ודל קלוריות יחסית. - להתמקד בתוספת פחמימתי אחת בלבד: אורז או קוסקוס או פירה או תפוחי אדמה - במידה והארוחה חלבית, הרי שסלטים, גבינות עד 5% , ביצים, טונה או פשטידת ירקות מהווים פיתרון מושלם. כמזון משלים ניתן להיעזר בפרוסת לחם אחת אך בהחלט אין הכרח.
- לקינוח ניתן להגיש צלחת פירות / סלט פירות יפה ומרשימה שמגרה את העיניים.
העיקרון המנחה הוא להתבסס על מספר מזונות מצומצם בכל ארוחה ולא לנסות לאכול את כל מה שהגשנו על השולחן.
לילדים אנו ממליצים: - בחירה של ביצה קשה או חביתה היא מצויינת. - לחם מלא או לחמניות מלאות בצורת טוסט גבינה או עם גבינות בכלל
- תפוח אדמה מוקרם לילדים, קלחי תירס, פיצות מבצק ביתי, או בורקסים מבצק פילו, מהווים "מאכלי אצבעות" נוחים וטעימים בסוכה, מפתים בעבור ילדים ובאופן יחסי אינם עתירי קלוריות. - מומלץ מגש ירקות חתוכים בשלל צבעים ותמיד איתו להוסיף פירות פרוסים.
|