שמירה על מאזן נוזלים חיובי שתייה מרובה של מים במשך כל היום עד כניסת הצום. הימנעות משתיית משקאות משתנים כמו קפה, תה, שוקו וקולה. הימנעות מאכילת מזונות מלוחים הגורמים לתחושת צמא. אם אתם צרכני קפאין, דאגו לבצע גמילה כמה ימים לפני הצום. הכוונה להפחתה מדורגת של קפאין כדי להימנע מכאב ראש במהלך הצום.
שמירה על רמות סוכר אחידות חשוב לאכול כמה ארוחות קטנות במהלך היום עד הצום. להימנע לחלוטין ממאכלים בעלי אינדקס גליקמי גבוה: מיצי פירות, בצקים, מתוקים, לחם ואורז לבן, תפו"א. לאכול ארוחה שתכיל פחמימות מורכבות ומלאות, לאכול קטניות, אורז ולחם מלא, פסטה מחיטה מלאה, בטטה. לא לוותר על ארוחת צהריים רגילה בסביבות השעה 13:30. לפני הצום לאכול משהו קל שמכיל סיבים. דייסת קווקר יכולה להיות נהדרת או גביע יוגורט עם גרנולה ופרי. חשוב לאכול מזונות המכילים סיבים: בנוסף לעובדה שהם בעלי אינדקס גליקמי נמוך, הם תורמים לתחושת השובע.
שמירה על אנרגיות זה הזמן למנוחה. לא לעסוק בפעילות שדורשת השקעה של אנרגיה רבה. זה כולל גם הימנעות מאכילת ארוחות גדולות המכילות הרבה חלבון ושומן מהחי. ארוחות כאלה דורשות מאמץ רב ממערכת העיכול ותורמות לתחושת עיייפות בלתי רצויה.
ולאלה החייבים מתוק לסיום ארוחה לאנשים הסובלים מסימפטומים של עייפות, כאב ראש, אי שקט, בחילות, תחושת אי נוחות בבטן וגם זקוקים למתוק, מומלץ לצרוך כמה ימים לפני הצום חליטת צמחים מיוחדת שתעזור לעבור את הצום בשלום. אחרי הצום גם בתום הצום יש להקפיד על שבירת הצום עם כוס חליטה ממותקת, עדיף באגבה או בסילאן תמרים, ורק אח"כ לאכול ארוחה משביעה. התחילו ממשהו קל כדי לא להעמיס על הגוף אחרי הצום ורק אחר כך איכלו בהדרגה. צום קל וגמר חתימה טובה.
|