איך מייצרים יין פירות? יין-פירות נעשה בתהליך זהה לזה של יין מענבים. את הפירות מתסיסים עם שמרי יין מניחים בחבית, ובדומה ליין לבן או יין צעיר כבר אחרי שנה אפשר ומומלץ לשתות אותו.
הקשר המקומי באזור התעשייה בנימינה (רח' המלאכה 14) הוקם לאחרונה יקב שמתמחה בהכנת יין- פירות. המייסדים הם זוג מפרדס חנה שהחליטו החלטה אמיצה להפוך את תחביב הכנת היין לעסק. ארז היינן הוא חקלאי לשעבר (דור שלישי) שגידל ירקות ופירות. בשנים האחרונות הצטברו על השיש במטבח המשפחתי צנצנות של ליקרים ויין מפירות. לאט לאט עם התרוקנות הקן, התמלאו החדרים בבית ואף החצר בחביות.
בשנה האחרונה קבלו החביות מקום של כבוד ביקב משלהן תחת הכותרת הגאה: ארז- יין פירות וליקרים. היקב החדש מציע מגוון מדהים של יין-פירות: מנגו, פסיפלורה, שסק, אפרסק, שזיף, סברס, דובדבן. וכן גם יין מפירות אקזוטיים ומיוחדים כמו: פיג'ויה, וואמפי, אננס, מרולה ועוד.. היינות מגיעים ל 14% אלכוהול בתסיסה טבעית, ומוצעים בשני גדלים של בקבוקים 375 מ"ל ו750 מ"ל. בנוסף נתן להשיג ביקב גם ליקרים שארז מכין מפירות טבעיים ללא תמציות. גם הליקרים מוצעים במבחר טעמים מדליקים, בבקבוקים בגודל של 500 מ"ל ובדרגה של 20% אלכוהול. מוצר חדשני הוא וודקה בזוקה שמומלץ לצעירים ולצעירים ברוחם. המשקאות כשרים בהשגחת הרבנות המקומית וכשרים לפסח.
|