פורטל זכרון יעקב והסביבה  

צור קשר דף הבית אינדקס עסקים בלוגים מקצועיים כדאי לדעת ילדים ונוער אוכל וסטייל תרבות ואומנות גוף ונפש בילוי ותיירות  נדלן וסביבה

הרשמה לניוזלטר  |  הוספת עסק לאינדקס העסקים בחינם

זכרון והסביבה
לכבוד ט"ו בשבט: פירות גם ביין
ארז רזניק - 05/02/2012

יין הפך להיות משקה פופולארי בקרב הישראלים. כבר לא רק בקידוש של ערב שבת או באירועים וחגים.

יותר ויותר אנשים מבקרים בתערוכות יין, מדברים ומשווים סוגי מרלו, סוביניון, שרדונה ועוד. יקבי בוטיק צצים ועולים לצידם של היקבים הגדולים, ועם ההיצע הגדל והולך גדל גם הביקוש. השינוי בצרכנות הישראלית ליין נע מקניית בקבוק לארוחה לשם שדרוג והנאה, ועד לאילו שאוספים יינות במרתפים ובמקררים מיוחדים ממש כמו בחו"ל.

 

יין לברכה ויין שיכר לפי המקורות
יין עשוי מענבים ויוקרתו עולה ככל שמיישנים אותו בתנאים מבוקרים.
מה לגבי פירות אחרים? לפי המקורות (רמב"ם, משנה) נהגו אבותינו לשתות יין מענבים ולהביא ממנו מעשר לבית המקדש, אולם לצד היין ה"קונבנציונאלי" מופיעים גם : יין-תאנים, יין-תפוחים ויין-רימונים. כלומר אבותינו נהנו ממשקה מותסס שהיה עשוי מפירות אחרים ולא רק מענבים.
בירור נוסף במילון מגלה כי יין הוא "משקה אלכוהולי עשוי מיץ ענבים שתסס''. ובנוסף- ''משקה אלכוהולי שמכינים ע''י התססת פירות עם מים וסוכר''. ועוד מתברר ע"י עיון בתקנות למשקאות משכרים בישראל כי היה בעבר מוצר מכובד בשם יין פרי הדר- כלומר יין שייצרו מתפוזים ממש גאווה ישראלית! אם כך גם המקורות היהודיים, גם השפה העברית ואפילו התקנות למשקאות משכרים תומכים בקיומו המכובד של יין-פירות.

 

לכבוד טיח"צ, יקב ארז, יין מפירות לט"ו בשבט ולכל השנה

 

איך מייצרים יין פירות?
יין-פירות נעשה בתהליך זהה לזה של יין מענבים. את הפירות מתסיסים עם שמרי יין מניחים בחבית, ובדומה ליין לבן או יין צעיר כבר אחרי שנה אפשר ומומלץ לשתות אותו.

 

הקשר המקומי
באזור התעשייה בנימינה (רח' המלאכה 14) הוקם לאחרונה יקב שמתמחה בהכנת יין- פירות. המייסדים הם זוג מפרדס חנה שהחליטו החלטה אמיצה להפוך את תחביב הכנת היין לעסק. ארז היינן הוא חקלאי לשעבר (דור שלישי) שגידל ירקות ופירות. בשנים האחרונות הצטברו על השיש במטבח המשפחתי צנצנות של ליקרים ויין מפירות.
לאט לאט עם התרוקנות הקן, התמלאו החדרים בבית ואף החצר בחביות.

בשנה האחרונה קבלו החביות מקום של כבוד ביקב משלהן תחת הכותרת הגאה: ארז- יין פירות וליקרים.
היקב החדש מציע מגוון מדהים של יין-פירות: מנגו, פסיפלורה, שסק, אפרסק, שזיף, סברס, דובדבן. וכן גם יין מפירות אקזוטיים ומיוחדים כמו: פיג'ויה, וואמפי, אננס, מרולה ועוד..
היינות מגיעים ל 14% אלכוהול בתסיסה טבעית, ומוצעים בשני גדלים של בקבוקים 375 מ"ל ו750 מ"ל.
בנוסף נתן להשיג ביקב גם ליקרים שארז מכין מפירות טבעיים ללא תמציות. גם הליקרים מוצעים במבחר טעמים מדליקים, בבקבוקים בגודל של 500 מ"ל ובדרגה של 20% אלכוהול.
מוצר חדשני הוא וודקה בזוקה שמומלץ לצעירים ולצעירים ברוחם.
המשקאות כשרים בהשגחת הרבנות המקומית וכשרים לפסח.


 

ניתן להגיע ליקב לטעימות ולהתרשם גם ממבחר של אריזות שי לפורים ולפסח

בתאום מראש:  052-8517772
 

www.erez-wines.com

search