#systemdateshort#                                      

פורטל זכרון יעקב והסביבה  

צור קשר דף הבית אינדקס עסקים בלוגים מקצועיים כדאי לדעת ילדים ונוער אוכל וסטייל תרבות ואומנות גוף ונפש בילוי ותיירות  נדלן וסביבה

הרשמה לניוזלטר  |  הוספת עסק לאינדקס העסקים בחינם

 
אוכל וסטייל
הלביבה המושלמת
יח"צ - 21/12/2011

תפוח אדמה הוא ירק כל כך בסיסי, שקשה להאמין שהוא בעצם מעניין, מורכב ומכיל זנים רבים. איך לדעת לבחור את תפוחי האדמה האולטימטיבים ללביבות החג?

הידעת? הזנים  "דזירה", "רודיאו" ו"רוזנה" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון

הלביבה המושלמתיח"צ "דוד משה" , לביבות תפו"א

חג החנוכה הוא חגם של תפוחי האדמה. לקראת החג מגיעים תפוחי האדמה הראשונים של אסיף החורף לשווקים. היבול החדש משתלב עם מזג האוויר הקר שמגביר את התיאבון לאכילת מאכלים המבוססים על תפוחי אדמה, העשירים בעמילנים.

 

כדאי להשקיע תשומת לב לבחירת תפוח אדמה מתאים על פי השימוש הרצוי ללביבות, סופגניות תפוחי אדמה או מאכלי חג אחרים כדי להבטיח את ההצלחה.

מפעלי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי תפוחי אדמה "דוד משה", ממליצים למי שמכינים לביבות לבחור תפוחי אדמה המתאימים לטיגון. הזנים המתאימים ביותר בעונה זו הם "דזירה", "רודיאו" ו"רוזנה".

 

הזנים המתאימים לטיגון סופגים פחות שמן בזמן הטיגון, זאת בזכות אחוז החומר היבש הגבוה יחסית. תפוחי אדמה מזנים אלו שומרים על המרקם הטבעי שלהם בזמן הטיגון ולא הופכים ל"בוציים" או קמחיים.

בנוסף לכך, תפוחי האדמה המיועדים לטיגון מקבלים גוון זהבהב יפה וזאת לעומת זנים אחרים, המיועדים לבישול או לאפייה, שמקבלים גוון חום בטיגון. הסיבה לכך היא אחוז סוכר נמוך יותר  בתפוחי האדמה לטיגון. הם אוגרים פחות סוכר ומאוחסנים בטמפרטורה שמונעת היווצרות סוכר נוסף. המצאות סוכר בחומר היא הגורמת להיווצרות צבע חום בטיגון.  

 

זני תפוחי האדמה המתאימים לטיגון ולהכנת צ'יפס נארזים באריזה אדומה על מנת להקל על הזיהוי על ידי הצרכן. זנים המתאימים לאפייה ולמילוי נארזים באריזה צהובה ואילו זנים המתאימים לבישול ולמרק נארזים באריזה ירוקה.

הטיפים באדיבות "דוד משה" מגדלי תפוחי אדמה
www.dodmoshe.co.il

search