#systemdateshort#                                      

פורטל זכרון יעקב והסביבה  

צור קשר דף הבית אינדקס עסקים בלוגים מקצועיים כדאי לדעת ילדים ונוער אוכל וסטייל תרבות ואומנות גוף ונפש בילוי ותיירות  נדלן וסביבה

הרשמה לניוזלטר  |  הוספת עסק לאינדקס העסקים בחינם

 
אוכל וסטייל
מרק בטטה
ורד ברלל - 28/11/2011

המתכון האיטלקי המסורתי למרק קרם בטטה מרענן – המוסיף לארוחה הרבה טעמים מורכבים, מתיקות נעימה ושורה ארוכה של מרכיבים בריאותיים. אידיאלי להגיש בפתיחת הסעודה, או כמנה מפנקת בשעות הערב הקרירות.

 

המצרכים לחמש מנות:

2 ק"ג בטטה מקולפות וחתוכות לקוביות

1/2 ק"ג בצל קצוץ

2 גזרים קלופים וקצוצים

1 כף חמאה

50 מ"ל שמן זית

מרק בטטהאלמוג דביר, מרק בטטה, רשת ספגטים

100 מ"ל יין לבן

1/2 צ'ילי שלם (לבדוק מידת חריפות)

200 מ"ל שמנת מתוקה

קורט תימין קצוץ ללא גבעולים

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

מחממים בסיר את השמן והחמאה ביחד.  מאדים בצל וגזר  עד שהם נעשים שקופים ומוסיפים את הצ'ילי. מוסיפים את הבטטה, וממשיכים לאדות במשך כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את התימין, היין והמים הרותחים - עד שגובה המים יגיע לכ-20 ס"מ מעל הירקות.

מבשלים במשך כ-40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים, ומוציאים את הצ'ילי

 

מרסקים את כל המרכיבים באמצעות הבלנדר, עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.

שימו לב: הקפידו להוציא ולזרוק את הצ'ילי לפני ריסוק הירקות.

 

מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה בשנית, בודקים ומתקנים טעמים, ומורידים מהאש.

 

אופן ההגשה:

מגישים חם בתוספת תלתל צ'יפס בטטה או בצל ירוק.

 

בתאבון


 

המתכון באדיבות שף רשת מסעדות "ספגטים"


search