100 מ"ל יין לבן
1/2 צ'ילי שלם (לבדוק מידת חריפות)
200 מ"ל שמנת מתוקה
קורט תימין קצוץ ללא גבעולים
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן והחמאה ביחד. מאדים בצל וגזר עד שהם נעשים שקופים ומוסיפים את הצ'ילי. מוסיפים את הבטטה, וממשיכים לאדות במשך כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את התימין, היין והמים הרותחים - עד שגובה המים יגיע לכ-20 ס"מ מעל הירקות.
מבשלים במשך כ-40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים, ומוציאים את הצ'ילי
מרסקים את כל המרכיבים באמצעות הבלנדר, עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
שימו לב: הקפידו להוציא ולזרוק את הצ'ילי לפני ריסוק הירקות.
מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה בשנית, בודקים ומתקנים טעמים, ומורידים מהאש.
אופן ההגשה:
מגישים חם בתוספת תלתל צ'יפס בטטה או בצל ירוק.
בתאבון
|