פורטל זכרון יעקב והסביבה  

צור קשר דף הבית אינדקס עסקים בלוגים מקצועיים כדאי לדעת ילדים ונוער אוכל וסטייל תרבות ואומנות גוף ונפש בילוי ותיירות  נדלן וסביבה

הרשמה לניוזלטר  |  הוספת עסק לאינדקס העסקים בחינם

בלוגים מקצועיים
גלית מדור - פיתוח קריירה ומיומנויות ניהול
מה הקשר בין מוטיבציה לבין הים הגדול?
09/06/2013

כיצד מתמודדים עם עובד חסר מוטיבציה?


לצורך המחשה, הינה סיפור קצר מאת אנטואן דה סנט- אכזיפרי:


איך בונים ספינה? האם מקבצים  אנשים ואומרים להם לאסוף עצים, לתכנן תוכניות ולבנות ספינה ? לא. אוספים אנשים ונוטעים בהם את האהבה והכמיהה לים הגדול, הרחב והאין סופי.


מכאן שאחת הדרכים לעורר מוטיבציה היא "להראות" לעובד את הים הגדול ולנטוע בו כמיהה לתוצאה של עבודתו.


יחד עם זאת כולנו שונים וכל אחד מאיתנו מתמודד עם אתגרים אחרים כמו: חוסר עניין, חוסר הערכה או חוסר יכולת.


לכן יש לזהות מה מניע כל עובד באופן סובייקטיבי. מה שמתאים לאחד אולי לא מתאים לשני. לכן יש לזהות מה מונע מאיתנו לעבוד מתוך מוטיבציה ומה יאפשר לצאת לדרך חדשה.

 

כיצד עושים זאת?
אחד העקרונות המרכזיים ליצירת מוטיבציה על-פי התאוריה הפסיכולוגית של פרופסור אדלר, ממייסדי התנועה הפסיכואנליטית במאה שעברה (מכון אדלר), הוא מטרתיות או במלים אחרות ״מוטיבציה מטרתית״. כאשר אדם מבין שהתוצאה של מעשיו תביא לו תועלת אז מתעוררת בו מוטיבציה לבצע את המשימה. תוצאה רצויה יכולה להיות: מעמד, הכרה, תגמול כספי, תרומה לאנשים שחשובים לעובד ועוד.

 

הינה מספר טיפים:


1. תאום ציפיות- חשוב לברר מה מונע מהעובד לשתף פעולה. כיצד עושים זאת? בשיחה 1:1 ובגישה אמפתית וחיובית- ״אלו הציפיות שלי ממך, כיצד אני יכול/ה לעזור לך להתקדם?״


2. במידה ויש רצון אך אין יכולת לבצע את המשימה- יש לשקול חניכה מיקצועית או העברה של המשימה לעובד אחר בהתאם לכישורים ולנטייה המקצועית


3. אם יש יכולת מקצועית אך אין רצון- יש להגביר את המוטיבציה לביצוע המשימה:


3.1 לשלב במשימה מרכיבים שילהיבו את העובד בהתאם לכשרונותיו ונטיתו האישית כמו- להציג את הפרוייקט בפני דרגים ניהוליים גבוהים יותר ובכך לתת להם חשיפה וגם מחויבות להצלחה, להביא את היצירתיות לידי ביטוי.


3.2 לזהות פרוייקטים שבהם פעל העובד מתוך מוטיבציה ולבדוק מה איפשר זאת. לאחר מכן יש לבדוק האם ניתן לשלב את אותם גורמים גם בפרויקט הנוכחי? לעתים כדאי לבדוק זאת עם העובד עצמו.


3.3 ליצור תלות בין הצלחת המשימה לבין בונוס או הטבה כספית כלשהי הקשורים בתהליך הרגיל של הערכת עובדים בחברה


3.4 להסביר לעובד את חשיבות המשימה לאנשים ולארגון


במידה ואינכם רואים שיפור וברצונכם להשקיע בעובד כדי שישאר בארגון, הציעו לעובד או למנהל להעזר בליווי מקצועי אישי מחוץ לארגון ע"י מאמן אישי עם כישורים והכשרה מתאימים, תוך שמירה על דיסקרטיות. תהליכים מסוג זה הוכחו כאפקטיביים ביותר בשיפור ביצועים ברמת הארגון כולו (עפ"י סקר של 1000 חברות ב Fortune 500).


בהצלחה!

 

 

גלית מדור - פיתוח קריירה ומיומנויות ניהול, ייעוץ ואימון אישי
galitm@live.com
http://www.tipulist.co.il/galitmador/about.asp

search